Untitled Document


Azokat keressük, akik még nem iratkoztak fel a Hírlevélre!


Sinka Júlia 
    adószakértő a  	iuste.biz - Tisztességes vállalkozás mozgalom pártoló tagja

Életszerviz


Bővebben


P A R T N E R - A J Á N L Ó

iq teszt


SZJA-BEVALLÁS OTTHONRÓL

Az érdeklődés teljes hiánya ellenére sem marad el az adóbevallás az idén (sem)...

Szeretnéd, ha szakember készítené el a személyi jövedelemadó-bevallásod, ráadásul úgy, hogy ki sem kell tenned a lábadat otthonról? Nem kell időpontot egyeztetned és befáradnod az irodámba. Elég, ha a következő lépéseket megteszed:

 1. Elküldöd mindazon igazolásaidat, adatlapjaidat, dokumentumaidat és nyilatkozataidat, amelyek szükségesek a bevallás kitöltéséhez. (Ha nem tudod, pontosan melyek ezek, akkor e-mailben tehetsz fel kérdéseket ez ügyben is: . ide kattintva) Ezt megteheted e-mailben, beszkennelve az érintett dokumentumokat, de elküldheted postán is. Ebben az esetben az iratok olvasható másolatára van szükségem - azért a másolatra, mivel ezeket a bevallás elévülési idejéig irattározom. Így később bármikor ellenőrizhető, mely adatokra alapozva készült a bevallás.

 2. Átutalod a megfelelő összeget. Ha a bevallás visszaküldését e-mailben kéred 5.000,-Ft, ha postai úton, akkor 5.500,-Ft.
  Ha munkanélküli esetleg diák vagy, illetve, ha csak egy munkahelyed adatait kell elszámolni, a bevallás kedvezményes elkészítése 4.000,-Ft, postán megküldve 4.500,-Ft.

  Számlaszám: Budapest Bank Rt 10103881-31842300-00000009

  A befizetést nem csak banki átutalással, hanem belföldi postai utalványon (ún. rózsaszín csekk) is teljesítheted: ebben az esetben a "Címzett" rovatban nem lakcímet, hanem a fenti számlaszámot kell feltüntetned.

 3. Ha befizetésed megérkezett, akkor postázom, illetve e-mailben elküldöm neked a bevallásodat.

  A kapcsolódó számlát a postázott bevallással együtt, illetve - ha e-mailben kaptad meg a bevallást - külön postázva kapod meg.

 4. Ha bevallásodat e-mailben juttatom el hozzád, akkor azt bármely számítógépen megnyitható PDF formátumban kapod meg, melyet kinyomtathatsz és aláírva postázhatsz az adóhatóságnak. A PDF dokumentum olvasásához Adobe Reader nevű program kell. Ez ingyen letölthető az internetről: a magyar nyelvű változat az origo szoftverbázisából innen. Ha bevallásodat postán kéred, akkor az már "konyhakész" állapotban érkezik meg hozzád, azaz csak alá kell írnod és máris feladhatod az adóhatóságnak.

  Vissza a lap tetejére