Untitled Document


Azokat keressük, akik még nem iratkoztak fel a Hírlevélre!


Sinka Júlia 
        adószakértő a    	iuste.biz - Tisztességes vállalkozás mozgalom pártoló tagja

Életszerviz


Bővebben


P A R T N E R - A J Á N L Ó

iq teszt


SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?

Ha egészen kicsi vállalkozásod van, és neked kell mindent intézned, akkor ezek az oldalak hozzád szólnak!

Lehet, hogy még könyvelőd sincs... Ha van is, valószínű, hogy havonta csak egyszer találkozol vele, és ne feledd: egy könyvelő - legyen bármilyen tehetséges és jól képzett is - nem adószakértő!

Az adóhatóság pedig nem azért fog megbüntetni, mert véletlenül karbantartási anyagként könyvelted le az irodaszer-beszerzést ("anyag" mind a kettő) , hanem azért, mert például vissza nem igényelhető áfát levonható adóként szerepeltettél a bevallásodban vagy nem fizetted meg az adóköteles természetbeni juttatás utáni adót. És ezek az ügyek még a könnyebb fajsúlyú kérdések az adójog dzsungelében!

Szükséged lenne valakire, aki adózási kérdésekben felelősséggel eligazít, akitől szakvéleményt kaphatsz a vállalkozásodat érintő adózási - esetleg számviteli - kérdésekben?

Szeretnéd, hogy könyvvezetésed ne csak utólag rögzítse - archiválja - vállalkozásod történéseit, hanem előzetesen is segítsen, utat mutasson, ha meg kell hoznod egy gazdasági döntést?

Gondolkodtál már azon, hogy érdemes-e egyáltalán beruháznod - például megvenned egy gépet - vagy jobb, ha a bankban pihen a pénzed? Törted már azon a fejed, hogy ha mégis belevágsz, mikor térül meg a beruházás? Egyáltalán: megengedheti magának a céged az adott befekte- tést? Milyen nagyságú bevételre számíthatsz ebből, mennyivel kell növel- nie a termelést, a szolgáltatást a beruházásnak ahhoz, hogy nyereséges legyen? Milyen adókedvezményekre számíthatsz, ha beruházást hajtasz végre, ha a tartósan munkanélküliek közül választod új dolgozódat? És kérdések hosszú sorával folytathatnánk!

Seregnyi adózási kérdés! De hol vannak a válaszok?

Tudod, hogy a kisvállalkozóknak több mint a fele nem használja ki azokat a kedvezményeket sem, amelyeket jogosan igénybe vehetne? Miért? Egész egyszerűen azért, mert nem tud ezek létezéséről!

Az is lehetséges, hogy te hallottál már ezekről a kedvezményekről, de nem mered elszámolni őket, mert félsz az adóhatóságtól: biztos, hogy jól értelmezem a szabályokat? Nem fognak megbüntetni?

Nézz körül a honlapomon, s ha szükségét látod, keress meg bátran! Várom a jelentkezésedet!